Popular just now

ad1

Arbetslösheten ska förtsätter

Det verkar att hela samhället har stannat när de gäller jobb sökandet. Läsa man tidningar som visar två motsats. På en hand pratar de standig om hur lågkonjunkturen har nåd botten och bank och affärsvärlden är på väg upp åt. Sån nyheter påverker Sveriges politik, en politik som lämnar arbetslösheten till en framtidstro istället för aktiviter som kan hjälper imorgon.

På den andra hand visar nyheterna att arbetslösheten bara påverker ungdomer. Inget om hur Sveriges äldre befolkning ska ta sig ut från långtids arbetlösheten. Ny arbetslösa i åldern 45 till 55 kommer att vara hård drabbad av ett samhället och politik som är uppbyggd på ett sätt som hjälpa bara nya examinerad ungdomar. Regering verkar har glömt bort de som nyss borjat att jobba 10 till 20 år sen och ska jobba 20 år till.

Situation för äldre arbetssökanden blir allt mer complicerad av Sveriges arbetskultur. Arbetsgivare tror att en person i 50 års ålder med massa arbetliverfarenheter koster mer än nån i 20 års ålder utan erfareheter.

No comments:

Post a Comment